6 redenen om te kiezen voor een fietsvakantie/stage in Calpe

6 redenen om te kiezen voor een fietsvakantie/stage in Calpe

Met Flammerouge naar Calpe!

Calpe is dé ideale uitvalsbasis voor je voorjaarsfietsvakantie/stage.  Met een ideaal klimaat, uitstekend verzorgde wegen en schitterende accommodaties lokt Calpe steeds vele wielerfanaten tijdens de winterperiode. 

1. Dé ideale voorbereiding
Dé optimale voorbereiding om je klaar te stomen voor de voorjaarsklassiekers, een Gran Fondo, of gewoon uitpakken met je winterconditie bij je vrienden:-)

2. Het weer
Het Belgische regenweer meer dan moe?
Calpe is vooral geliefd voor zijn zachte weer tijdens de winterperiode, ideaal voor de fietser die zijn conditie wil houden of deze wil opbouwen naar het volgende fietsseizoen.
Het mediterrane klimaat wordt bestempeld als één van de gezondste, vooral door zijn milde karakter.  Net als de rest van de Costa Blanca is Calpe gezegend met meer dan 300 zonnige dagen per jaar, met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 19°C.  In de zomermaanden zijn door de zeebries de temperaturen hoog, maar niet te heet.

2. Mooie routes & wegen
De Costa Blanca is een populaire regio om te fietsen. Niet voor niets trainen daar ook de bekende wielerploegen. 
Niets is vlak, maar je hoeft ook niet direct zware cols te verwachten van boven de 1500 meter.
Calpe verrast met enkele beklimmingen zoals de Coll de Rates, Port de Tudons, de Cumbre del Sol met een gemiddelde van 9% en pieken naar boven de 19 %. en Guadelest.
Coll de Rates is één van de bekendste cols in de omgeving. Vanuit Parcent kan je de Coll de Rates beklimmen ( 5,5 % gedurende ruim 6 kilometer).Perfect om je conditie op te bouwen dus, en elke dag een volledig andere route uit te stippen in functie van je trainingsopbouw.
Calpe blinkt uit door zijn veelzijdig en goed onderhouden wegennet, waar de fietser voluit van kan genieten.  Langs de kust biedt het iets vlakkere tot lichtglooiende routes. 

4. Verschillende hotels
Het Gran Hotel Sol y Mar**** ligt pal aan het strand, met zijn zwembad op het strand zelfs, en is populair bij Belgen en Nederlanders. Het is één van de bekendere plekken in Calpe.  In het naseizoen (december-april) verblijven vooral fietsers in het hotel .  Het is de ideale uitvalsbasis voor alle fietstochten.

Hotel Suitopia, een 4-sterren-zusterhotel van Gran Hotel Sol y Mar, is sinds 2017 nieuw en berekend op fietsers. Ook al verblijf je er niet, de Skybar van het Suitopia moet je echt bezoeken, met de lift naar het 29ste verdiep voor het beste zicht op Calpe en verder. Je kan er bij een drankje genieten van het schitterende zicht.

Enkele toppers : Gran Hotel Sol y Mar**** | Hotel Suitopia**** | AR Diamante Beach Spa Hotel**** |

5. Mooie regio
Calpe is een vissersdorp bij uitstek met meer dan 13 km kust. Het symbool van Calpe en van de Costa Blanca is de rots. Het gebied eromheen is sinds 1987 een nationaal park.  De kalkrots is 332 meter hoog en herbergt een schat aan flora, fauna en vogelsoorten.
De Costa Blanca dankt zijn naam aan de kleur van de bloesem van de amandelbomen, die in de regio op grote schaal aanwezig waren. Tegenwoordig is de Costa Blanca een belangrijke vakantiebestemming voor overwinteraars.  

Vergeet vooral geen bezoekje te brengen  aan de Velosol Cycling Bar. Veel kans dat je meerdere profteams ziet passeren !

6.Gezelligheid
Het oude vissersdorp Calpe heeft een gezellig historisch centrum. Je kunt hier door de smalle straatjes wandelen langs vele vissershuisjes, de gotische kerk en de leuke winkeltjes.  En overal gezellige terrasjes. Als je wil genieten van de zuivere zeelucht is de promenade, met zijn leuke restaurantjes, cocktailbars en winkeltjes,  de perfecte plek. Als je deze afwandelt tot aan de vissershaven, kan je daar genieten van een heerlijk menu in één van de talrijke visrestaurantjes.
Ook ‘s avonds valt er genoeg te beleven.

En met een beetje geluk, kom je misschien wel je favoriete  profteam tegen tijdens je fietsstage.

Ontdek ons aanbod op onze kalender
https://www.flammerouge.be/kalender

Uiteraard ontzorgt Flammerouge je gedurende de volledige reis! En zorgen we ervoor dat je eigen fiets veilig op bestemming geraakt.

Liever een fietsen huren?
Mail: info@flammerouge.be

Meer artikels

Meet the team! 10

Meet the team!

Ze zeggen wel eens: achter elke sterke man staat een sterke vrouw. Dit kunnen we volledig...
6 Redenen Om Te Kiezen Voor Een Fietsvakantie Stage In Calpe - Artikel - Flammerouge

Mallorca...een waar fietsparadijs

Mallorca is al jaren een populair fietseiland. Het zijn niet alleen de profploegen die hier hun...